SEMINAR: Første kokk i Lyon. Hvordan har det bidratt til å forme Brimien?

Inspirasjonsscenen hall E

tidspunkt: tirsdag 7. feb 15:00

Arne Brimi blir intervjuet av Arne Sørvig i Bocuse d'Or Norge

Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, er en studie i kreativitet, smak, detaljrikdom og design, og det er meget krevende å hevde seg i eliten av verdens mest ambisiøse konkurrerende kokker. I 2017 er det 30 år siden det norske kokkemiljøet sendte Arne Brimi til det aller første Bocuse d'Or i Lyon. Arne tok seg til semifinalen, og det skulle bli startskuddet for en historie som til nå har innbragt fire gull, to sølv og to bronse.
Hva tenker Brimi om utviklingen av det norske kokkemiljøet, norsk mats identitet både overfor norske og internasjonale gjester, og utfordringer i årene som kommer? Hvordan kan norsk reiseliv omfavne og utnytte den internasjonale suksessen norske kokker har hatt over de siste 30 årene?

 Arne Brimi  


Arne Brimi
ble i 2005 utnevnt til Ridder av St. Olav for sin innsats for norsk matkultur. Han er medlem av Stiftelsen Bocuse d'Or Norge – Akademiet. Akademiet som består av tidligere norske Bocuse d'Or deltakere, skal medvirke til at Stiftelsen utvikler norske kokker til å bli best i verden.

I dag er han mest kjent som Kongen av Brimiland, hvor han har skapt sitt eget rike rundt den populære restauranten Vianvang i Vågå, med friluftsliv og utendørs matkultur i fokus. Arne er også godt kjent"Gutta på tur"-kokken i TV2-serien fra 1990-tallet som i over 40 episoder snakket varmt for mer "sjalottlauk" i det norske kjøkken.

Gjennom sin faglige orientering og virke rundt lokal mat og identitet var Brimi ‘nordisk’ lenge før ‘nordisk’ ble et motebegrep i internasjonal gastronomi. Vi snakker også om hvilke faglige kamper de har innebåret å være «kjerringa mot strømmen» før strømmen snudde, slik den nå har gjort, og hvorfor det er viktig å ha en trygg faglig og kulturell identitet for å lykkes.

Arne Sørvig, Ph.D., er daglig leder i Stiftelsen Bocuse d'Or. Han er kokk, har en økonomisk utdannelse fra Norsk Hotellhøgskole og Universitetet i Stavanger. Han har jobbet flere år internasjonalt i sjømatnæringen og har vært daglig leder i Fagforum for Mat og Drikke (nå Måltidets Hus AS) i Stavanger.

Varighet: 20-30 min. Ingen påmelding

Skriv ut