SEMINAR: Alltid sesong for det beste fra havet

Inspirasjonsscenen i hall E

tidspunkt: tirsdag 7. feb 12:00

Foredragsholdere er Alexandra Krage Angell, daglig leder i Matarena AS, og Torstein Hatlevik som eier og driver Haaheim Gard og Gamleposten 5444.

Med dagens fokus på lokal mat, bærekraft og utnyttelse av råvarene, ser Smak av kysten store muligheter i mer kreative og spennende menyer på restaurantene. Som et nasjonalt nettverk av sjømatbedrifter og restauranter jobber Smak av kysten for å utvikle mangfold og kvalitet på norske menyer. I samarbeid har flere arter som f.eks. brosme og lysing vunnet frem som restaurantfisk. Nå ser nettverket mulighet i å satse på bifangst og andre uutnyttede arter. Det er et hav å ta av der ute – og nettopp det motiverer til stadig fornyelse – i takt med sesongene.

Varighet: 20-30 min. Ingen påmelding

Alexandra Kragge Angell  

Alexandra Krage Angell er daglig leder i Matarena AS som blant annet står for drift og utvikling av Foreningen Smak av kysten med sine 70 medlemsbedrifter. Hun har erfaring fra ledende stillinger innen reiselivet og sjømatnæringen, og er spesielt opptatt av hvordan mat – og spesielt sjømat – kan ha en større betydning for reiselivet. Alexandra har vært ansvarlig for utvikling og drift av Smak av kysten siden oppstarten for 10 år siden.

Torstein Hatlevik  

Torstein Hatlevik eier og driver Haaheim Gård på Tysnes sør for Bergen og Gamleposten 5444 på Espevær. Han er utdannet musiker, sønn av en fisker og har gjennom hele livet vært opptatt av å utnytte sesongens lokale råvarer. Haaheim Gård har vært en suksess «der ingen kunne tru at nokon kunne bu», nettopp basert på unike matopplevelser som gjenspeiler tradisjoner og sesonger – med en snert av humor og kreativitet. Haaheim Gård er medlem i Smak av kysten.


 

Skriv ut