Bako-messen blir en del av SMAK 2017

Baker- og konditorbransjen vil være tilstede på SMAK 2017 under profilen "Bakeland"

Foreløpig skisse på området Bakeland på SMAK 2017.

- Den tradisjonsrike Bako-messen ble etablert på 70-tallet, og har frem til nå vært en viktig møteplass for alle i bakeribransjen. Nå er det på tide med en revitalisering, og derfor har vi valgt å inngå et samarbeid med Norges Varemesse/SMAK 2017, forteller daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

- Det er flere årsaker til at vi velger denne løsningen. Blant annet var det et tungt økonomisk løft å gjennomføre Bako-messen i sin opprinnelige form. Nå velger vi å prøve ut et samarbeid med SMAK 2017, og så skal vi evaluere de erfaringene vi får med dette.

Bakeland
- SMAK 2017 vil være den viktigste møteplassen i Norden for alle som arbeider med mat og drikke bl.a. innenfor storhusholdning og convenience, og det er derfor en naturlig arena å være til stede for vår bransje. Vi gjør dette gjennom å etablere et eget område på messen under en felles profil. Under profilen «Bakeland» vil du finne leverandører, industri og dyktige fagfolk innenfor bakeri- og konditorbransjen som sammen vil skape et spennende mangfold, forteller Bakke.

- Vi ønsker å vise noen av de innovasjoner som har skjedd i vår bransje de siste årene, og vi ønsker å formidle viktige trender som påvirker oss når det gjelder brød og bakervarer. Og selvsagt skal vi formidle det ekte og gode håndverket som vår bransje representerer! Jeg tror dette blir veldig spennende, og at dette blir en flott og viktig arena for baker- og konditorbransjen, sier en entusiastisk Gunnar Bakke.

Lokalmat
SMAK 2017 skal speile hele verdikjeden fra store, internasjonale merkevarer til små lokalprodusenter. For å løfte frem lokale matprodusenter innen baker- og konditorbransjen setter vi av et eget område på «Bakeland». Se Bli utstiller for egen spesialpris og definisjon på om du er en lokalmatprodusent. 

Viktig møteplass
- SMAK 2017 hilser Bako velkommen med et eget «Bakeland» og med dette samler vi bransjen og utvikler SMAK videre som ledende møteplass, avslutter Torill Engelberg, prosjektleder SMAK 2017.

Skriv ut